Brussel (België), Malmö (Zweden), 17 juli 2017 – Zetes, Pan-Europese specialist in supply chain technologie, kondigt de overname aan van het Zweedse Datafångst Svenska AB - een bedrijf met expertise in print oplossingen, etiketteringssystemen, traceerbaarheid en automatische identificatie toepassingen. De overname bouwt verder op Zetes’ groei in de regio door haar activiteiten in Denemarken en Noorwegen, en bevestigt de toewijding van de groep om ook in Scandinavië een lokale dienstverlening van topkwaliteit te leveren.

Nieuwe synergiën creëren

Datafångst, opgericht in 1997, is uitgegroeid tot leider in het aanleveren van gepersonaliseerde Auto-ID oplossingen aan vooraanstaande klanten in de voedingsindustrie en in de productie- en distributiesector. De activiteiten en het ethos van Datafångst liggen volledig in lijn met die van Zetes, wat een stabiele en natuurlijke synergie zal creëren.

  • Zetes neemt Zweeds Auto-ID bedrijf Datafångst Svenska AB over, en versterkt haar Europees netwerk in Scandinavië om op lokaal niveau supply chain oplossingen en diensten van hoge kwaliteit aan te bieden. 
  • Het Datafångst Svenska AB team heeft met haar beproefde methodieken en sterke vaardigheden de laatste 20 jaar een vlekkeloze reputatie opgebouwd.
  • De overname past binnen Zetes’ strategie om te groeien in belangrijke markten om zo de verkoop van Zetes oplossingen aan strategische accounts en de bijhorende dienstverlening mogelijk te maken.

Een spannend nieuw hoofdstuk voor beide bedrijven

Alain Wirtz, CEO van de Zetes Group: “We zijn verheugd dat het Datafångst team zich aansluit bij Zetes; het bevestigt onze strategie om onze aanwezigheid in Europa te blijven versterken. Samen met het Datafångst team van 10 werknemers staan we in een goede positie om onze groei in de Scandinavische landen te vergroten. Ons nieuwe team in Malmö heeft een veel ervaring binnen onze sector in Sweden, wat belangrijk is voor het uitrollen van onze oplossingsgerichte strategie bij strategische accounts in de regio.”

Amanda Cremon, CEO van Datafångst: “We hebben al veel bereikt en hebben een sterke reputatie opgebouwd bij onze klanten, die op ons vertrouwen om hen te helpen hun beloftes aan klanten waar te maken. Het is een geweldige volgende stap om deel uit te maken van de Zetes Groep en innovatieve oplossingen in onze markt te positioneren. We  kijken uit naar dit nieuwe hoofdstuk van onze business, waarin we ons groeipotentieel met de hulp van Zetes zullen kunnen waarmaken.”

- EINDE -

Voor meer informatie

Corporate Communications Manager
Sandra Franchitti
T +32 2 790 38 90
E sandra.franchitti@zetes.com

Afbeeldingen

zetes.com/press/assets

Over Zetes

Zetes is een internationale onderneming gespecialiseerd in identificatie- en mobiele oplossingen. Met behulp van de nieuwste technologieën helpt Zetes zijn klanten om de snelheid en kwaliteit van de processen en de betrouwbaarheid van de gegevens te verbeteren, zodat ze een voorsprong hebben binnen hun sector. Zetes is dus zowel pionier als marktleider.

De Zetes Groep is gevestigd in Brussel en heeft meer dan 1100 werknemers in 21 landen in Europa, het Midden-Oosten en Afrika. In 2015 bedroeg de omzet 258,2 miljoen euro. Meer informatie: www.zetes.com

Over Zetes' supply chain oplossingen

Zetes verandert de wisselwerking tussen de moderne toeleveringsketens. De oplossingen voor het optimaliseren van de processen voor verpakken, opslag, afleveren, verkoop, directe diensten aan winkels en winkelbeheer zijn allemaal gekoppeld aan de ZetesOlympus ‘repository’ of data opslagplaats. Dit laat grote bedrijven toe om aan end-to-end tracking en tracing van goederen te doen, van productie tot eindgebruiker. Zetes faciliteert bedrijven in wereldwijde tracering en helpt bedrijven bij de daarbij horende uitdagingen (serialisatie, namaak, beveiliging, wettelijke verplichtingen en vervalsing). Zetes integreert de nieuwste cloudplatformen met geavanceerde technologieën zoals imaging technologie, spraakherkenning, RFID, codering en mobiele terminals. Als betrouwbare partner garandeert Zetes een optimaal levenscyclusbeheer van al zijn oplossingen via de Zetes TotalCare- en Zetes TotalFinance-diensten.