Deze transactie zal worden gevolgd door een verplicht overnamebod door Panasonic op de overige aandelen van Zetes aan een prijs van EUR 54,50 per aandeel.

Panasonic Corporation (Tokyo Stock Exchange: 6752) (“Panasonic”), een wereldleider in de ontwikkeling van diverse technologieën en oplossingen voor het grote publiek in de consumentenelektronica-, residentiële, auto-, bedrijfs- en industriële sector, gevestigd in Osaka, Japan, en Zetes Industries SA (Euronext Brussels: ZTS.BR) (“Zetes”), een Europese marktleider op het gebied van identificatie van goederen en personen en mobiele oplossingen, gevestigd in Brussel, België, kondigden vandaag aan dat Panasonic overeenkomsten heeft gesloten tot verwerving van alle aandelen van Zephir Corporation SA, een holding die eigenaar is van 23,70% van de uitgegeven aandelen van Zetes, alsook 24,67% van de aandelen in Zetes aangehouden door Cobepa SA en de aandelen in Zetes die in handen zijn van enkele individuele aandeelhouders, waaronder het huidige management, wat een totaal vertegenwoordigt van 50,95% van de uitgegeven aandelen van Zetes, voor een totale som van EUR 149,6 miljoen (de “Acquisitie”).

De prijs per aandeel betaalbaar door Panasonic voor de aandelen in Zetes bedraagt EUR 54,50, wat een premie inhoudt van 19,1% ten opzichte van de gemiddelde koers van de afgelopen 30 dagen en een premie van 27,7% ten opzichte van de gemiddelde slotkoers van de afgelopen drie maanden. De prijs zal worden betaald door Panasonic in cash en houdt rekening met het interim dividend van EUR 0,80 per aandeel dat door Zetes op 21 december 2016 werd betaald.

Zetes zal haar Goods ID en People ID divisies blijven ontwikkelen onder leiding van het huidige management dat reeds meer dan een decennium aan boord is, te weten Alain Wirtz, Jean-François Jacques en Pierre Lambert, en onder haar eigen merknaam blijven opereren, als onderdeel van Panasonic.

Alain Wirtz, Chief Executive Officer van Zetes, verklaarde:

“Wij zijn verheugd over de combinatie met Panasonic, een wereldleider op het gebied van electronica en technologie. Zowel Zetes als Panasonic zijn bekend om hun baanbrekende werk in de ontwikkeling van technologische oplossingen. In de toekomst zullen wij onze hoogwaardige identificatie- en mobiele oplossingen kunnen combineren met Panasonic’s ongeëvenaarde ervaring in onderzoek en ontwikkeling, haar wereldwijde aanwezigheid en technologische expertise om zo beter tegemoet te komen aan de groeiende vraag van onze klanten wereldwijd’.”

Hiro Sakamoto, Managing Officer aan het hoofd van Business Mobile Solution in Panasonic’s AVC Networks Company bevestigde:

“Wij zijn erg blij dat we tot een akkoord zijn gekomen met de meerderheidsaandeelhouders van Zetes. Panasonic heeft als strategie om een wereldwijd toonaangevende speler te worden op het gebied van logistieke oplossingen en om het gamma en de kwaliteit van haar dienstverlening aan haar clienten te kunnen uitbreiden. Wij kijken er naar uit Zetes en haar werknemers in de Panasonic familie te verwelkomen.”

De Acquisitie heeft de unanieme steun verkregen van de raad van bestuur van Zetes, waaronder de onafhankelijke bestuurders.

De afronding van de Acquisitie door Panasonic is nog onderhevig aan de goedkeuring door de relevante mededingingsautoriteiten. Na de afronding van de Acquisitie zal Panasonic via één van haar dochterondernemingen in Europa een verplicht overnamebod doen op alle uitstaande aandelen en opties op aandelen die zijn uitgegeven door Zetes en nog geen eigendom zijn van Panasonic op dat moment. Panasonic heeft aangegeven dat het verplicht overnamebod gedaan zal worden aan een prijs van EUR 54,50 per Zetes aandeel. De biedprijs voor aandelenopties zal gebaseerd zijn op deze biedprijs. Conform de Belgische wet- en regelgeving, zal het verplicht overnamebod onvoorwaardelijk zijn. Panasonic heeft de FSMA in kennis gesteld van haar intentie om dit bod te doen, en zal alle vereiste meldingen doen na de afronding van de aankoop van het initiële belang van 50,95%.

De afronding van de Acquisitie wordt verwacht aan het begin van Zetes’ tweede kwartaal van 2017.

Voor inlichtingen:

In Europe
Panasonic Europe
Corporate Communications
+49-(0)611-235-457

Elders
Panasonic Corporation
Public Relations Department
+81-(0)3-3574-5664

Zetes
Financial Communications Manager
Sarah Dheedene
+32-(0)2-728-37 48
sarah.dheedene@zetes.com

Over Panasonic

Panasonic Corporation is een wereldleider in de ontwikkeling van diverse technologieën en oplossingen voor klanten in de consumentenelektronica-, residentiële, auto-, bedrijfs- en apparatensector. Sinds haar oprichting in 1918 heeft de vennootschap zich op globale schaal ontwikkeld. Vandaag telt de vennootschap 474 dochterondernemingen en 94 partnervennootschappen wereldwijd. In het boekjaar afgesloten op 31 maart 2016 behaalde de groep een geconsolideerde netto-omzet van 56,794 miljard euro (7,553 biljoen yen). Vastberaden om waarde te creëren door te innoveren in alle sectoren van haar industrie, gebruikt de vennootschap haar technologie om een beter leven en een betere wereld te creëren voor haar klanten. Voor meer informatie over Panasonic kunt u terecht op de website van de onderneming: http://www.panasonic.com/global.

Over Zetes

Zetes Industries NV is een internationale onderneming gespecialiseerd in identificatie- en mobiele oplossingen. Met behulp van de nieuwste technologieën helpt Zetes haar klanten om de snelheid en kwaliteit van processen en de betrouwbaarheid van gegevens te verbeteren, zodat ze hun voorsprong binnen hun sector kunnen behouden. Zetes is dus zowel pionier als marktleider. De Zetes Groep is gevestigd in Brussel en heeft meer dan 1100 werknemers in 21 landen in Europa, het Midden-Oosten en Afrika. In 2015 bedroeg de omzet 258,2 miljoen euro. Voor meer informatie over Zetes: www.zetes.com