EN | FR

Brussel (België), 15 december 2015 - Euronext Brussels heeft Alain Wirtz en Pierre Lambert, respectievelijk CEO en CFO van Zetes, uitgenodigd om ter gelegenheid van 10 jaar beursnotering aanstaande dinsdag 15 december 2015, de bel te luiden om de beurs te openen.

Het in 1984 opgerichte Zetes was pionier op het gebied van barcodes. Tot de eerste klanten behoorden ondernemingen zoals Colruyt en De Post. Door de jaren heen heeft het bedrijf zijn technologische portefeuille versterkt en zijn diensten uitgebreid naar tal van economische sectoren zoals de grootdistributie en de logistiek.

De eerste geografische uitbreiding vond plaats in 1992 in Frankrijk en al snel volgden andere landen via overnames. Op die manier gingen voor Zetes nieuwe markten open.

Waar Zetes zich tot dan toe hoofdzakelijk gericht had op goederen-identificatie, sloeg het bedrijf begin jaren 2000 een nieuwe weg in door zijn eerste investeringen te doen in personen-identificatie. In 2003 haalde Zetes het contract binnen voor de personalisering van de elektronische identiteitskaart, een prestigeproject van de Belgische overheid waarmee België het digitale tijdperk binnentrad.

De introductie op de beurs vond plaats in november 2005 om zo de nodige fondsen te werven om de toekomstige groei van Zetes te kunnen financieren.

Alain Wirtz legt uit: "Deze beslissing heeft meer met zich meegebracht dan een bron van middelen. Maar op een moment dat meerdere ondernemingen ervoor gekozen hebben de beursmarkten te verlaten, kunnen wij enkel concluderen dat onze stap een van de steunpilaren was waarop Zetes zich kon ontwikkelen."

Er zitten veel meer voordelen aan deze beursgang dan alleen de notering: nationale en internationale bekendheid, vaste voet in Europa, het Midden-Oosten en Afrika, geloofwaardigheid bij de particuliere en overheidsklanten, de positionering ten opzichte van de concurrentie, aantrekkelijk zijn voor het aanwerven van talenten … dit zijn nog maar enkele voorbeelden van de bijkomende voordelen waar Zetes de afgelopen 10 jaar baat bij gehad heeft.

Alain Wirtz: "Wij zijn niet bang om onze businessmodellen opnieuw uit te vinden en om nieuwe kansen aan te grijpen en dat bewijst ons vermogen om aan te passen en te diversifiëren. Maar ondanks deze constatering blijven we bescheiden en alert. De toekomst ligt nog voor ons en moet nog ingevuld worden."

Met 1100 medewerkers in 19 landen is Zetes vandaag de dag een internationaal erkende specialist op het gebied van identificatie. Door zich enerzijds te richten op de particuliere sector met oplossingen voor het traceren van goederen doorheen de hele supply chain en anderzijds op overheden met oplossingen voor de legitimatie van burgers, is het bedrijf een stabiele en betrouwbare partner die langdurige relaties met zijn zakenpartners onderhoudt.

 

Pictures : ©Mathieu Paternoster

- EINDE -

Voor meer informatie

Corporate Communications Manager

Sandra Franchitti

T +32 2 790 38 90

E sandra.franchitti@zetes.com

Over Zetes

Zetes is een internationale onderneming gespecialiseerd in identificatie- en mobiele oplossingen. Met behulp van de nieuwste technologieën helpt Zetes zijn klanten om de snelheid en kwaliteit van de processen en de betrouwbaarheid van de gegevens te verbeteren, zodat ze een voorsprong hebben binnen hun sector. Zetes is dus zowel pionier als marktleider.

De Zetes Groep is gevestigd in Brussel en heeft meer dan 1100 werknemers in 19 landen in Europa, het Midden-Oosten en Afrika. In 2014 bedroeg de omzet 245,3 miljoen euro. Meer informatie: www.zetes.com

Over Zetes' supply chain oplossingen

Zetes verandert de wisselwerking tussen de moderne toeleveringsketens. De oplossingen voor het optimaliseren van de processen voor verpakken, opslag, afleveren, verkoop, directe diensten aan winkels en winkelbeheer zijn allemaal gekoppeld aan de ZetesOlympus ‘repository’ of data opslagplaats. Dit laat grote bedrijven toe om aan end-to-end tracking en tracing van goederen te doen, van productie tot eindgebruiker. Zetes faciliteert bedrijven in wereldwijde tracering en helpt bedrijven bij de daarbij horende uitdagingen (serialisatie, namaak, beveiliging, wettelijke verplichtingen en vervalsing). Zetes integreert de nieuwste cloudplatformen met geavanceerde technologieën zoals imaging technologie, spraakherkenning, RFID, codering en mobiele terminals. Als betrouwbare partner garandeert Zetes een optimaal levenscyclusbeheer van al zijn oplossingen via de Zetes TotalCare- en Zetes TotalFinance-diensten.

Over Zetes’ overheidsoplossingen

De People ID afdeling van Zetes levert beveiligde oplossingen, waarmee een overheid zijn bevolking op een accurate manier kan registreren. Dankzij deze beveiligde oplossingen kunnen overheden tegemoet komen aan de strengste internationale eisen voor het uitgeven van documenten en het organiseren van democratische verkiezingen. Zetes heeft meer dan 10 jaar ervaring in het implementeren van gevoelige projecten voor overheden en supranationale organisaties. Zetes’ overheidsoplossingen worden gekenmerkt door hun betrouwbaarheid in combinatie met flexibiliteit en praktische uitvoerbaarheid. Hierdoor kunnen burgers op een veilige manier hun identiteit bewijzen en gebruik maken van hun democratische rechten.