Zetes versnelt marktpenetratie in Afrika met de overname van ProScan

  • Overname van ProScan, een Zuid-Afrikaanse marktleider met een uitstekende reputatie
  • ProScan: € 15 miljoen omzet in 2010, 170 medewerkers
  • Een logische investering voor Zetes op een continent met een enorm potentieel

Brussel, Johannesburg, 22 juni 2011 – Zetes, dat al sinds verscheidene jaren met haar activiteiten in People ID in Afrika aanwezig is, ziet op het continent ook een groot ontwikkelingspotentieel voor Goods ID. Daarom heeft het ProScan overgenomen, een Zuid-Afrikaans bedrijf dat een leidersrol speelt in het domein van de supply chain, automatische gegevensinvoer en oplossingen voor mobiliteit. De Groep breidt hiermee de geografische dekking van haar Goods ID oplossingen uit naar een nieuw continent. Met 170 medewerkers in vier vestigingen (Johannesburg, Kaapstad, Durban en Port Elisabeth) bekleedt ProScan een dominante positie in Zuid-Afrika.

Andrew Fosbrook, Managing Director van ProScan Group: "Wij zijn erg blij met onze integratie in de Zetes Groep. Onze twee bedrijven werken voor hetzelfde type klanten en delen dezelfde visie op de business. Zetes geeft ons toegang tot haar kennis, ervaring en capaciteiten op het vlak van de meest geavanceerde technologieën en oplossingen. Wij hopen onder meer ons voordeel te doen met de sterke competenties van de Groep op het vlak van spraakoplossingen en etiketteeroplossingen. Ze zullen ons helpen om onze ontwikkeling te versnellen."

Alain Wirtz, CEO van Zetes, verklaart: "ProScan geeft Zetes een sterke Afrikaanse verankering voor haar oplossingen voor Goods ID. Dit continent heeft een grote vraag naar oplossingen voor traceerbaarheid, vooral voor de follow-up van grondstoffen. Het is een regio met een sterke groei en dus een groot potentieel voor de Groep. Afrika is een natuurlijke expansie voor Zetes, dat er al sterk aanwezig is in People ID. Zuid-Afrika is een ideale basis voor de prospectie in heel het zuidelijke deel van het continent. ProScan beschikt over een goed team met veel ervaring in auto-ID. Het bedrijf wordt als een referentie in zijn sector beschouwd. Uiteindelijk zal het filiaal ook als Afrikaanse basis kunnen dienen voor de uitbreiding van de People ID-activiteiten. Wij verwelkomen het team van ProScan van harte in de Groep en zullen samen aan zijn succes en ontwikkeling werken."

ProScan boekte in 2010 een omzet van 15 miljoen euro, met een EBITDA van ongeveer 1 miljoen euro. De overname heeft 5,2 miljoen euro gekost voor een bedrijf zonder schulden. De transactie zal op 1 juli effectief zijn. Vanaf het tweede semester van 2011 zullen de resultaten van ProScan, dat onder de naam ZetesProScan zal werken, bijdragen tot de resultaten van de Groep.

-EINDE-