Gereglementeerde informatie - Tussentijdse verklaring – Business update op 12 mei 2011

Bevestiging van de eerdere verklaringen

Rekening houdend met het activiteitsniveau van begin 2011 bevestigt Zetes haar doelstellingen voor het volledige jaar, met name een hernieuwing van de prestaties van 2010.

In Goods ID blijven klanten die op zoek zijn naar competitiviteit en een verbetering van hun supply chain hun investeringen verderzetten. Zoals voorspeld ligt het groeiritme niettemin lager dan in het tweede semester van 2010. De retail, de farmaceutische industrie en de postsector blijven de belangrijkste groeimarkten.

In People ID zijn de langetermijncontracten voor de productie van beveiligde documenten en de uitvoering van service contracten voor de Democratische Republiek Congo de belangrijkste motoren van de omzet van de divisie. De business development activiteit blijft erg intens, met name in Afrika.

Aan het begin van het jaar realiseerde Zetes twee overnames die geen aanzienlijk impact zullen hebben op de omzet van de Groep. Anvos, specialist in Print & Apply, versterkt met  zijn competenties en ervaring Zetes in Duitsland in domeinen die door de Groep als groeimarkten worden gezien. In Italië, waar Zetes al aanwezig was met een filiaal in Milaan, versterkt het haar aanwezigheid met de integratie van een team dat gebaseerd is in Genua en Turijn. Andere overnamedossiers, met het oog op  technologische of geografische uitbreiding, worden momenteel onderzocht.

Tot slot zal de groei die eind juni wordt verwacht in vergelijking met het eerste semester van 2010 ongeveer 20% bedragen op het gebied van omzet en meer dan 40% op het vlak van EBITDA. Deze goede cijfers zijn een belangrijke bijdrage om in 2011 een prestatie te kunnen neerzetten gelijk aan die van het afgelopen jaar, dat erg werd ondersteund door de activiteiten tijdens het tweede semester.

Tot slot kondigt Zetes aan dat het de onderneming Petercam aanstelt als liquidity provider om de liquiditeit van haar aandeel op Euronext te verbeteren. 

-EINDE-