Tussentijdse verklaring – Business update op 9 november 2010

Bevestiging van de doelstellingen voor 2010 : op weg naar een recordjaar

Brussel, 9 novembre 2010 - Gedurende de tweede helft van 2010 blijft Zetes goed presteren in de Goods ID divisie, en zet zij een bijzonder sterk resultaat neer in de People ID divisie.

De groei van de Goods ID activiteit van het eerste halfjaar zet zich verder. Deze groei wordt nog steeds ondersteund door klanten uit de retail, de farmaceutische sector en de postdiensten. In de sector van de retail gaat het voornamelijk over het beantwoorden op de noden van efficiëntie in de supply chain. In de farmaceutische sector is het de nieuwe regelgeving van serialisatie van medicijnen die de groeipool vormt (etikettering op de productielijnen). De toepassingen geleverd aan  de postdiensten vervullen de groeiende behoeften voor traceerbaarheid en bewijs van levering (“proof of delivery”). De Goods ID divisie zal een hogere omzet en EBITDA genereren dan in 2009.

De recente overname van de activiteiten van PHI DATA BV in Nederland draagt bij tot een toename van het marktaandeel in Nederland. Het aanbieden van de oplossingen van Zetes aan de klanten van PHI DATA zal een positieve bijdrage leveren aan de resultaten van de Groep vanaf de tweede helft van 2011. Overnames blijven een goede motor voor groei en het creëren van waarde voor de Groep.

De People ID divisie leverde biometrische registratiekits voor de verkiezingen in Congo (DRC), wat een sterke stijging van de omzet van deze divisie tot gevolg heeft, bovenop de omzet uit langlopende contracten (België, Côte d’Ivoire, Israël en Portugal). Aangezien het hardware gedeelte van het contract in Congo erg groot is, daalt de EBITDA/omzet marge tot ongeveer 15%. Het diensten gedeelte zal voornamelijk worden uitgevoerd in 2011. Andere projecten in Afrika zijn eveneens in uitvoering, zoals de identificatie van leden van leger en politie. In het Afrikaanse land Benin wordt momenteel in opdracht van de Verenigde Naties een biometrisch systeem (AFIS) geïnstalleerd voor de ontdubbeling van kiezerslijsten.

De Groep Zetes heeft vertrouwen in het bereiken van een recordjaar in 2010 met een omzetdoelstelling van € 190 miljoen en een EBITDA van € 17 miljoen.

-EINDE-