GEREGLEMENTEERDE INFORMATIE - Tussentijdse verklaring – Business update op 10 mei 2010

Gestage vooruitgang in Goods ID. De People ID divisie profiteert volop van haar “Build and Operate” contracten en is ook zeer actief in business development.

Brussel, 10 mei 2010 - Zetes (Euronext Brussel: ZTS), de toonaangevende pan-Europese leverancier van oplossingen en diensten voor de automatische identificatie van personen en goederen, presenteert vandaag zijn tussentijdse verklaring.

Het begin van 2010 bouwt voort op de trend van het laatste kwartaal van 2009:

  • In Goods ID is een verdere verbetering van de orderinstroom merkbaar. Ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar merken we een gematigde groei. De retail is nog steeds de meest dynamische sector. Ook andere grote projecten staan op stapel in de farmaceutische sector, voornamelijk ingegeven door nieuwe wettelijke vereisten. De bezettingsgraad van de software-teams is erg hoog en de onderhoudsactiviteiten blijven stabiel ten opzichte van voorgaande jaren. Hoewel de bijdrage aan het resultaat van twee recente overnames momenteel licht negatief is, is er zeer veel belangstelling voor de oplossingen van ImageID en ontwikkelt het filiaal in Griekenland synergieën met de andere filialen in Zuid-Europa.
  • In de People ID divisie dragen voornamelijk de langetermijncontracten bij tot de omzet: paspoorten in Côte d’Ivoire (Ivoorkust), elektronische identiteitskaart in Portugal en in België, waar momenteel de hernieuwing van de in 2005 uitgegeven kaarten loopt. In Israël start de productie naar alle verwachting aan het begin van de zomer. In Afrika worden eveneens kleinere eenmalige projecten uitgevoerd.

De operationele cashflow die wordt gegenereerd gedurende het eerste halfjaar wordt gebruikt voor investeringen in productie-infrastructuur van de People ID divisie (ongeveer € 1,5 miljoen) en voor de overname van het filiaal in Griekenland (€ 0,5 miljoen + incorporatie van de schuld (€ 1,8 miljoen) van de overgenomen vennootschap die voornamelijk betrekking heeft op de financiering van een gebouw). Tenslotte wordt er cash besteed aan de inkoop van eigen aandelen (geschat op € 0,6 miljoen) en aan de betaling van het dividend (€ 2 miljoen).

Vooruitzichten

De onderneming gelooft in een verdere verbetering van de Goods ID divisie gedurende de rest van 2010 en in een verdere versterking van de marktpositie, dankzij de positionering van oplossingen met een hoge toegevoegde waarde die toelaten om productiviteitswinsten te boeken.

In de People ID divisie is de bijdrage aan de omzet van de langetermijncontracten in 2010 in lijn met de verwachtingen. De huidige business development inspanningen zouden anderzijds moeten toelaten om bijkomende contracten af te sluiten met betrekking tot beoogde projecten, zowel in Europa als in Afrika.

De onderneming herhaalt haar doelstelling van een verbetering van het boekjaar 2010 ten opzichte van het vorige jaar.

-EINDE-