Tussentijdse informatie - business update

Dit eerste kwartaal tekent de divisie Goods ID een resultaat op dat dicht aanleunt bij dat van 2015. Het wordt bereikt zonder een uitrol die te vergelijken is met die van het eerste - en tweede - kwartaal 2015 in Zwitserland. De omzetdaling wordt immers gecompenseerd door een sterke stijging van de procentuele brutomarge als gevolg van het grotere aandeel van de software en diensten in de verkoop van die periode. Het zijn opnieuw de sectoren van de postdiensten en het transport die de activiteit van de divisie ondersteunen. De oplossingen behouden hun aantrekkingskracht en dragen bij tot de aanhoudend goede marges. Dat zou de divisie in staat moeten stellen om na het eerste halfjaar een resultaat te boeken dat in de lijn van de verwachtingen ligt.

In People ID blijft de productie van beveiligde documenten op een hoog niveau, een goed resultaat dat onder meer toe te schrijven is aan de verschillende concessieovereenkomsten op lange termijn in België, Ivoorkust, Gambia, Portugal en Israël. De business development blijft heel actief in de EMEA-zone en ontwikkelt zich geleidelijk aan in Centraal- en Zuid-Amerika. Voor het eerste halfjaar 2016 verwacht het management voor de divisie nog steeds resultaten die in de lijn liggen van die van het eerste halfjaar 2015.

Samengevat gaan de zaken goed begin 2016. Verwacht wordt dat de resultaten van het eerste halfjaar iets lager zullen liggen dan in het eerste halfjaar van 2015, dat in grote mate ondersteund werd door de uitrol in Zwitserland. Voor het hele jaar 2016 bevestigt Zetes zijn doelstellingen, namelijk prestaties vergelijkbaar met die van 2015, met een beter tweede halfjaar dan het eerste.

Financiële agenda

  • Gewone Algemene Vergadering: 25 mei 2016
  • Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders: 8 juni 2016
  • Dividend: ex-datum: 30 mei 2016
  • Dividend: betaaldatum: 1 juni 2016
  • Publicatie van de halfjaarresultaten: 7 september 2016

Over Zetes

Zetes is een internationale onderneming gespecialiseerd in identificatie- en mobiele oplossingen. Met behulp van de nieuwste technologieën helpt Zetes zijn klanten om de snelheid en kwaliteit van de processen en de betrouwbaarheid van de gegevens te verbeteren, zodat ze een voorsprong hebben binnen hun sector. Zetes is dus zowel pionier als marktleider. De Zetes Groep is gevestigd in Brussel en heeft meer dan 1100 werknemers in 21 landen in Europa, het Midden-Oosten en Afrika. In 2015 bedroeg de omzet 258,2 miljoen euro. Meer informatie: www.zetes.com