Tussentijdse informatie - business update

GEREGLEMENTEERDE PERSBERICHT

Brussels, 30 october 2015

Tussentijdse informatie - business update

In het derde kwartaal 2015 krijgen we bevestiging van de trends die zich in het begin van het jaar aftekenden. In Goods ID zou de omzet van het derde kwartaal in combinatie met de forse omzetstijging van het eerste semester moeten resulteren in een recordjaar. De logistieke sector is nog steeds goed voor het leeuwendeel van de omzet, terwijl de postdiensten en het transport de groeimotor zijn.

De Zetes-oplossingen zijn voor het merendeel ontwikkeld op het MCL-mobiliteitsplatform. De gebruikers van dit platform zijn in volle groei, waardoor de financiële vooruitzichten van de divisie er beter voorstaan (oplossingen volgens SaaS-model). Zetes blijft investeren in de 6 oplossingen, vooral de oplossing die te maken heeft met de serialisering (ZetesAtlas). De vraag groeit en zelfs al is de behaalde omzet relatief gezien lager dan die van de andere oplossingen, deze oplossing biedt een hoog potentieel aan toegevoegde waarde.

In People ID dragen de verschillende ‘Build and Operate’-contracten in aanzienlijke mate bij tot de inkomsten van de divisie. Het resultaat zal naar verwachting gevoelig hoger liggen dan dat van het tweede semester 2014, en in de lijn liggen van het resultaat van het eerste semester 2015. De commerciële activiteit blijft belangrijk, onder andere dankzij de opening van een permanente handelsvertegenwoordiging in Togo, waarmee een groot deel van West-Afrika kan worden bestreken.

Samengevat staat 2015 voor een grotere rentabiliteit, zowel voor de divisie Goods ID, waar de standaardisering van de oplossingen vruchten afwerpt, als voor de divisie People ID, waar langetermijncontracten gecombineerd worden met contracten over een kortere termijn. Zetes bevestigt zijn doelstelling om een tweede semester 2015 neer te zetten dat in de lijn ligt van het tweede semester 2014. Dit resultaat komt bovenop de sterke groei van het eerste semester 2015, waardoor Zetes resultaten zal boeken die heel wat beter zullen zijn dan de beste resultaten die onze onderneming tot nog toe optekende.

  • Publicatie van de jaarresultaten: 17 maart 2016
  • Publicatie van het jaarverslag 2015: 25 april 2016
  • Algemene vergadering: 25 mei 2016

- EINDE -

VOOR MEER INFORMATIE
Financial Communications Manager
Sarah Dheedene
T +32 2 728 3 748
E sarah.dheedene@zetes.com

OVER ZETES
Zetes is een internationale onderneming gespecialiseerd in identificatie- en mobiele oplossingen. Met behulp van de nieuwste technologieën helpt Zetes zijn klanten om de snelheid en kwaliteit van de processen en de betrouwbaarheid van de gegevens te verbeteren, zodat ze een voorsprong hebben binnen hun sector. Zetes is dus zowel pionier als marktleider.

De Zetes Groep is gevestigd in Brussel en heeft meer dan 1100 werknemers in 19 landen in Europa, het Midden-Oosten en Afrika. In 2014 bedroeg de omzet 245,3 miljoen euro. Meer informatie: www.zetes.com