Tussentijdse informatie - business update

Brussel – 7 mei 2015 – Het eerste kwartaal kende de divisie Goods ID opnieuw een omzetgroei, met bovendien een goed gevuld orderboek. De impact is voornamelijk merkbaar in onze Zwitserse dochteronderneming, die begonnen is met de uitrol van de mobiele informatica voor de onderneming Swisspost. De divisie zet haar strategie van de zes oplossingen met toegevoegde waarde voort, die aanslaan bij een groeiend aantal klanten in de retail-, transport- en logistieke sector.

In People ID neemt de productie van beveiligde documenten zoals verwacht toe, wat onder meer toe te schrijven is aan de verschillende concessieovereenkomsten op lange termijn  (in België, Ivoorkust, Gambia, Portugal en Israël). Tegelijkertijd werkten de teams die instaan voor de kiezersregistratieprojecten in Afrika aan verschillende opdrachten, zoals de voorbereiding van de kiezerslijsten in Togo. Vanaf 1 mei schafte de Senegalese regering de verplichting van een biometrisch visum af om het toerisme aan te moedigen, wat een einde maakte aan de technische concessie van Zetes. Dat zal slechts een beperkte financiële impact hebben en het management verwacht nog steeds dat de divisie betere resultaten zal neerzetten dan in het eerste semester van 2014.

Samengevat liggen de activiteiten in het begin van 2015 in de lijn van de verwachtingen van het management. Dat geldt zowel voor de divisie Goods ID, waar de strategie op basis van de 6 oplossingen tot groei leidt, als voor de divisie People ID, waar de combinatie van langetermijncontracten en contracten op kortere termijn voor goede resultaten zorgt. Over het hele jaar 2015 bevestigt Zetes zijn doelstellingen met resultaten die naar verwachting beter zullen zijn dan in 2014.

Financiële agenda

  • Gewone Algemene Vergadering: 27 mei 2015
  • Dividend: ex-datum: 1 juni 2015
  • Dividend: betaaldatum: 3 juni 2015
  • Publicatie van de halfjaarresultaten: 4 september 2015

- EINDE -